PROMOȚIE pentru o perioadă limitată!!

Copacul vieții în valoare de 75 de lei GRATUIT la fiecare comandă! Timp limitat!

Mai rămâne - Mai rămâne - 3z:5o:30m:
Ce este Copacul Vieții? - tot ce trebuie să știți despre semnificația și simbolismul acestuia
Curiozități

Ce este Copacul Vieții? - tot ce trebuie să știți despre semnificația și simbolismul acestuia

Este dificil de explicat într-o singură propoziție semnificația și simbolismul copacului vieții, deoarece se găsește în multe culturi și religii. Articolul nostru este atât de amplu încât în ​​el veți afla toate informațiile esențiale despre copacii vieții din diferite puncte de vedere.

În articol veți învăța următoarele lucruri:

  1. Ce înseamnă în general copacul vieții
  2. Cum au perceput diferite culturi semnificația copacului vieții

    1. Copacul vieții celtic
    2. Copacul vieții evreiești – Cabala
    3. Copacul vieții în Mesopotamia
    4. Budismul și copacul vieții.
    5. Copacul vieții chinezesc
    6. Copacul vieții creștin
    7. Copacul vieții și cultura nordică
    8. Copacul vieții mayaș
    9. Islamul și copacul vieții
    10. Copacul vieții slav

1. Sensul și simbolismul copacului vieții în general

Copacul vieții este un simbol foarte popular și universal care reprezintă semnificații diferite în mai multe culturi și religii. Ele sunt cel mai adesea asociate cu nemurirea sau fertilitatea. Pe lângă culturi, copacii vieții își au și locul lor în simbolismul religios. Simbolul copacului nu aparține unei anumite culturi, deoarece a fost folosit de secole în întreaga lume.

Copacul este văzut ca un simbol sacru care poartă multe semnificații în filozofiile religioase și spirituale. În timp ce copacul vieții simbolizează multe lucruri, există caracteristici comune acestui simbol în mai multe culturi.

Semnificația generală a simbolului copacul vieții

Copacul vieții este conectat la orice. În general, înseamnă conexiunea a tot ceea ce există în univers. Simbolizează unirea și funcționează ca o aducere-aminte că nu sunteți niciodată singuri. Semnificația sa este că sunteți conectat la lume. Rădăcinile copacului ajung adânc și se răspândesc în pământ, primind hrană de la Pământul Mamă, iar ramurile sale ajung până la cer, primind energie de la soare și lună.

Semnificația simbolurilor copacului vieții:

  1. Strămoși, familie și fertilitate: simbolul copacul vieții reprezintă legătura cu familia și strămoșii. Arborele are o rețea complicată de rădăcini și ramuri care reprezintă modul în care familia crește și se extinde de-a lungul mai multor generații. De asemenea, simbolizează fertilitatea, deoarece găsește întotdeauna o modalitate de a continua să crească prin semințe sau puieți noi. Culoarea verde a frunzelor simbolizează vitalitatea acesteia.

Copacul vieții lemn - Iubire Copacul vieții lemn - Iubire
6
+ 9
Arbori ai vieții din lemn pentru perete
(8)
de la 100,70 lei
Tablou în formă de inimă - Copac Tablou în formă de inimă - Copac
42
+ 9
Arbori ai vieții din lemn pentru perete
(25)
de la 78,20 lei
Autocolant copacul vieții - Familia Autocolant copacul vieții - Familia
39
+ 9
Arbori ai vieții din lemn pentru perete
(1)
de la 112,00 lei

  1. Creștere și putere: Copacii sunt un simbol universal al forței și creșterii, mai ales atunci când sunt înalți și puternici. Ei își răspândesc rădăcinile adânc în sol, asigurând astfel stabilitatea. Cu rădăcinile lor puternice și adânci, copacii pot face față chiar și celor mai dificile furtuni, motiv pentru care sunt un simbol important al puterii. Copacul vieții reprezintă creștere, deoarece începe să crească ca un puieț mic și pe o perioadă lungă de timp, crește într-un copac uriaș și puternic. Copacul crește în exterior și reprezintă modul în care o persoană crește, devine mai puternică și își mărește cunoștințele și experiențele de-a lungul vieții.
  2. Individualitatea: Copacul vieții simbolizează individualitatea deoarece toți copacii sunt unici și ramurile lor încolțesc în locuri și direcții diferite. Simbolizează creșterea personală a unei persoane într-o ființă umană unică, deoarece experiențele diferite ne modelează în ceea ce devenim. În timp, copacii capătă mai multe caracteristici unice. De-a lungul timpului, ramurile se rup, vremea își pune amprenta asupra lor, iar altele noi cresc. Aceasta este o metaforă a modului în care creștem și ne schimbăm de-a lungul vieții și modul în care experiențele noastre unice ne modelează și ne îmbunătățesc individualitatea.
  3. Nemurirea și renașterea: Copacul vieții este un simbol al renașterii deoarece copacii își pierd frunzele toamna și pe timpul iernii ele par moarte, dar apoi primăvara apar muguri noi cu frunze proaspete. Aceastea reprezintă începerea unei noi vieți, un nou început. Copacul vieții simbolizează, de asemenea, nemurirea, deoarece chiar și pe măsură ce îmbătrânește, produce semințe care îi poartă esența, așa că acestia continuă să trăiască prin puieți noi.
  4. Pace: Copacii întotdeauna au emanat un sentiment de pace și liniște, așa că nu este de mirare că un copac este și un simbol al păcii și relaxării. Copacii au o prezență relaxată, trunchiurile lor înalte, puternice și stabile, în timp ce frunzele le sufla în vânt. Acționează ca o reamintire a senzației unice de liniște pe care o obținem din copaci.

2. Percepția simbolismului și semnificației copacului vieții ale diferitelor culturi și religii

Copacul vieții poate fi observat în diferite culturi și religii. Dar sensul lui este înțeles diferit în întreaga lume. Îl putem observa în Mesopotamia antică, prin Egipt, până în Europa în culturile celtice, nordice și slave. Cât despre religii, putem vedea acest simbol în budism, creștinism, iudaism, islam sau hinduism.

Acum vom explica semnificațiile și începem prima dată cu copacul celtic al vieții.

2.1 Copacul celtic al vieții - sens

Copacul celtic al vieții (Crann Bethadh în irlandeză) joacă un rol important în moștenirea irlandeză și este unul dintre cele mai populare simboluri celtice. În timpurile moderne, acest simbol celtic este folosit ca decor sau tatuaj. Sensul real al copacului celtic al vieții trebuie căutat în spatele simbolismului său.

Tablou celtic tree of life - Crann Tablou celtic tree of life - Crann
16
+ 9
Arbori ai vieții din lemn pentru perete
(6)
de la 78,20 lei
Decor perete copacul vieții - Gaius Decor perete copacul vieții - Gaius
21
+ 9
Arbori ai vieții din lemn pentru perete
(6)
de la 109,20 lei
Copacul vieții din lemn - Stejar Copacul vieții din lemn - Stejar
18
+ 9
Arbori ai vieții din lemn pentru perete
(21)
de la 136,20 lei

Ce se ascunde în spatele simbolismului copacului celtic al vieții?

  • Copacul celtic al vieții simbolizează puterea naturii.
  • Celții credeau că acești copaci sunt strămoșii ființelor umane.
  • În mitologia celtică, se considera că copacul vieții are puteri speciale.
  • Se știe că atunci când a fost înființată o nouă așezare în Irlanda, în mijlocul plantației a fost plantat un copac cunoscut sub numele de „Crann Bethadh” (care se traduce prin copacul vieții).
  • Oamenii țineau adunări sub ei, de asemeneale ofereau adăpost și hrană animalelor sălbatice. Celții și-au dat seama că fără copaci viața ar fi extrem de dificilă.

Aici avem câteva lucruri interesante despre copacul vieții Celtic:

  • Copacii erau uniți cu lumea spiritelor și a strămoșilor, a ființelor vii și a ușilor către alte lumi.
  • Cel mai sacru copac dintre toți era stejarul, care reprezenta „axix mundi”, care înseamnă centrul lumii.
  • Numele celtic pentru stejarul „daur” este originea cuvântului ușă – rădăcina stejarului era literalmente o poartă către o altă lume, tărâmul zânelor.
  • Există nenumărate legende irlandeze în jurul copacilor. De exemplu: dacă adormiți lângă un anumit copac, vă puteți trezi într-un imperiu al zânelor.
  • Acesta este motivul pentru care simbolul vieții în sine este asociat cu calități precum înțelepciunea, puterea și longevitatea
  • Celții credeau că, dacă copacul lor sacru era tăiat, dușmanii lor ar fi lipsiți de putere.
  • Celții au dedus sensul renașterii din schimbările anotimpurilor pe care le pot observa pe fiecare copac (din primăvară până în iarnă).
  • Ritualurile ținute au fost adesea bazate pe naștere, moarte și renaștere. Se credea că rădăcinile copacului pătrundeau în adâncurile lumii inferioare, ramurile copacului se întindeau spre ceruri, iar trunchiul rămânea pe planul pământului.
  • Stejarul este, de asemenea, cunoscut pentru a atrage fulgerele. Această caracteristică a copacului este considerată foarte importantă de către celți.

Copacul vieții celtic ca accesoriu/tablou pentru casă

Pe lângă simbolismul puternic purtat de copacul vieții celtic, acest copac este și un accesoriu de design foarte frumos în casă, de exemplu, sub forma unui tablou sculptat pe perete. De aceea am decis să includem acest copac celtic al vieții în atelierul DUBLEZ. Stejar frumos încadrat într-o ramă circulară cu un design de cultură celtică. Și nu l-am putea numi altfel decât Crann, care este tradus din irlandeză ca și cuvântul copac. Și din moment ce știți deja despre simbolismul pe care îl poartă copacul, semnificația lui pe peretele D-voastră va căpăta un sens cu totul nou.

2.2 Copacul vieții evreiesc – Cabala

Poate cea mai complexă și complicată explicație a copacului vieții poate fi găsită în Cabala, tradiția mistică evreiască care stă la baza iudaismului și creștinismului. Explicația acestui copac al vieții este foarte complicată, așa că o vom explica pe scurt, cât mai simplu posibil. În cazul unui studiu mai aprofundat al copacului vieții și al Cabalei, vă recomandăm să citiți literatura de specialitate, unde veți găsi acest subiect explicat într-o manieră cuprinzătoare și detaliată.

Copacul vieții după Cabala

Copacul vieții (Cabala) este derivat din Floarea Vieții. În ebraică, este un simbol mistic folosit pentru a descrie călătoria vieții noastre către Dumnezeu. Copacul vieții este forma vie a universului nostru.

Este un aranjament din zece sfere interconectate (numite sephiroth, tradus ca „sfere sau cercuri”) care reprezintă sistemul organizațional central al tradiției cabalistice evreiești sau „cosmologia” Cabalei. Fiecare sferă are propriile sale caracteristici, propria sa energie și funcții în raport cu alte sfere. Aceste sfere sunt conectate prin 22 de căi. În total, copacul vieții conține 32 de căi, 10 sfere și 22 de căi. Căile leagă tărâmurile. Aceste legături transportă o anumită energie. Cele 10 sfere = cele zece numere arhetipale ale sistemului Pitagoreic și cele 22 de căi reprezintă cele 22 de litere ale alfabetului ebraic.

Deține toate calitățile și energiile divine. Arborele vieții este tridimensional și fiecare persoană îl deține la o scară mai mică, cum ar fi de ex. ADN. Acest lucru se datorează faptului că fiecare dintre noi avem în noi o scânteie divină. Sarcina noastră este să trăim corect căile pe care le-am ales pentru întruparea noastră. Există trei căi din materialul copacului vieții (o parte a copacului) și trei căi din copacul spiritual al vieții (cealaltă parte a copacului).

Copacul vieții este considerat o hartă a universului și a psihicului, ordinea creării universului și o cale spre iluminarea spirituală.

Copacul vieții evreiesc - Kabala cu toate sferele
Sursă: wikipedia.org

Explicația individuală a celor 10 sfere ale copacului vieții:

  1. Kether - Coroana, conștiința, singurul Creator. Kether reprezintă începutul, cea mai subtilă energie, unde cu fiecare sferă energia devine din ce în ce mai materială.
  2. Chokhmah - Înțelepciune, energie, început. Reprezintă un impuls, nașterea ideilor, creativitatea.
  3. Binah - Înțelegere, formă. Rezultatul acestor două cuvinte este o creație de forță care dobândește formă și structură.
  4. Chesed - Tradus milă. Preia energie din sfera Binah și îi adaugă un alt flux de energie, în mod special funcții feminine, cum ar fi iubirea, mila și capacitatea de a crea forma și de a se materializa.
  5. Gevurah - Însemnând strictețe. Și pentru că contrariile trebuie echilibrate, Gevurah completează cu rigoare sfera iubitoare a lui Chesed, luptă, obstacole, reacție, trecerea încercărilor și necesitatea de a acționa.
  6. Tiferet - Reprezintă frumusețea. Este situată în linia de mijloc al copacului vieții și asigură armonia sferelor Chesed și Gevurah. Echilibrul, centrul, mijlocul, frumusețea, adevărul, inima copacului.
  7. Netzach - Tradus din ebraică, victorie. Aici s-a format creativitatea umană și puterea creatoare. Sfera reprezintă inteligența ascunsă, ceva care se află în fiecare dintre noi și trebuie să o descoperim în noi înșine. Natura noastră care a fost înlăturată de obstacolele găsite în lume. Este tărâmul magiei creative, al sexualității și al artei. Poate fi comparată cu partea dreaptă a creierului.
  8. Hod - Echilibrează sfera Netzach. O putem compara cu partea stângă a creierului, pentru că reprezintă raționalitatea, găndirea. Aici emoțiile și instinctul de la Chesed și Gevurah iau formă, încep să acționeze. Inteligența echilibrează emoțiile. Pentru a menține o personalitate sănătoasă, Hod și Netzach trebuie să fie în echilibru.
  9. Yesod - Înseamnă baza. Este rezultatul lui Netzach și Hod. Este casa sufletului uman, subconștientului, personalității, experiențelor și ego-ului din care învățăm. Reprezintă o femeie însărcinată pe cale să nască. Copilul este creat din toate sferele anterioare. Procesul de evoluție a spiritului în formă materială.
  10. Malkuth - Ultima sferă care semnifică victoria. Ea reprezintă universul material așa cum îl cunoaștem noi. Este sfera experimentării realității fizice prin simțuri, prin corpul nostru material. Este rezultatul unui copac al vieții unificat.

Copacul vieții nu vorbește doar despre originea universului fizic din inimaginabil, ci și despre locul omului în univers. Pentru că omul investește în minte, iar conștiința este văzută în Cabala ca rodul lumii fizice prin care energia infinită originală poate supraviețui și se poate manifesta ca o entitate finită. Când energia unei creaturi se îngroașă în materie, se crede că își inversează cursul înapoi în copac, până când este din nou unită cu adevărata sa natură. Astfel, cabalistul caută să se cunoască pe sine și universul ca manifestare a lui Dumnezeu și să facă călătoria de întoarcere pe etape în conformitate cu Sephiroth, până când atinge realizarea pe care a căutat-o.

Cel mai mult ne-a atras atenția copacul vieții Cabala. De aceea am decis să numim copacii vieții decorativi din lemn pentru perete în funcție de sferele individuale. Mai exact, am ales pentru copacul nostru de viață următoarele 4 sfere:

  1. Yesod - Reprezintă procesul de evoluție a spiritului în formă materială și, prin urmare, arborele nostru de viață Yesod seamănă cu un arbore ent, adică o combinație între o persoană și un copac.
  2. Chokhmah – reprezintă înțelepciunea, de aceea am ales copacul bonsai al vieții ca metaforă a înțelepciunii. Bonsaiul crește de câteva secole și nu degeaba se spune „Cu cât este mai bătrân, cu atât mai înțelept”.
  3. Binah - reprezintă structura și forma. La noi, Binah ca și copac al vieții este un copac simetric foarte echilibrat.
  4. Malkuth - Singurul copac al vieții din oferta noastră care nu este într-o ramă circulară.

Copacul vieții tablou - Yesod Copacul vieții tablou - Yesod
131
+ 9
Arbori ai vieții din lemn pentru perete
(57)
de la 78,20 lei
Copacul vieții pentru perete - Chokmah Copacul vieții pentru perete - Chokmah
75
+ 9
Arbori ai vieții din lemn pentru perete
(31)
de la 78,20 lei
Tablou copacul vieții - Binah Tablou copacul vieții - Binah
26
+ 9
Arbori ai vieții din lemn pentru perete
(10)
de la 72,60 lei
Copacul vieții de perete - Malkuth Copacul vieții de perete - Malkuth
46
+ 9
Arbori ai vieții din lemn pentru perete
(34)
de la 112,00 lei
Pomul vieții pe perete 2în1 - Hod și Netzach Pomul vieții pe perete 2în1 - Hod și Netzach
14
+ 9
Arbori ai vieții din lemn pentru perete
(10)
de la 117,10 lei

2.3 Copacul vieții în Mesopotamia antică

Mesopotamia, care era situată pe teritoriul Asiriei (bazinul de nord al râului Tigru, Asia) datează cu 10.000 de ani înainte de Hristos. Aici putem observa așa-numitul copac al vieții asirian, care reprezenta o serie de noduri și linii de trecere (singurul Copac al Vieții). A fost un simbol religios important găsit în palatele asiriene pe pereți. Lângă copacul vieții de fiecare parte erau așa-ziși protectori, adesea descriși ca și  genii înaripați umani sau genii înaripați de vultur. Au dus apă la copac în găleți, așa cum se vede în fotografie. Atunci cănd țineau găleata într-o mână și pe cealaltă o țineau sus cu un con, însemna un act de binecuvântare. Se presupune că această găleată ar fi conținut fie polen (fertilizare), fie apă sfințită. Deasupra copacului vieții era un rege care a fost binecuvântat sau fertilizat de această găleată. Asiriologii nu au un nume pentru acest simbol, așa că i s-a dat numele „Copacul vieții”.

Copacul vieții în Mesopotamia antică
Sursa: Britishmuseum.org

2.4 Budismul și copacul vieții

În budism, copacul vieții este cunoscut ca arborele Bhodi și se presupune că este copacul iluminării. Buddha a atins iluminarea sub acest copac, așa că este considerat un simbol foarte sacru.

Copacul Bhodi ca reprezentare a copacului vieții în budism
Sursă: wikipedia.org

2.5 Copacul vieții chinezești

Conform mitologiei chineze, copacul vieții este înfățișat sub forma unei piersici, păzită de un dragon și un Phoenix. Dragonul este venerat în cultura chineză pentru nemurire. Acest copac rodește o piersică doar o dată la 3000 de ani. În taoism, există o poveste conform căreia cine mănâncă această piersică magică devine nemuritor.

Copacul vieții chinezesc sub formă de piersic păzit de un dragon și un Phoenix - Ilustrație
Sursă: pinterest.com

2.6 Copacul creștin al vieții

În acest caz, copacul vieții este menționat în cartea Genezei. Se crede că acest copac a fost plantat în „Grădina Edenului”. Fructul său trebuia să garanteze viața veșnică, adică nemurirea. Fiindcă Adam și Eva au mâncat din pomul cunoașterii binelui și a răului, ca să nu mai mănânce din acest copac, Dumnezeu i-a izgonit din grădina raiului.

În creștinism, copacul vieții este un copac care dă roade care oferă nemurirea. Conform credințelor creștinilor catolici, copacul vieții simbolizează omenirea, care este liberă de păcat și corupție. Biblia mormonă are o viziune puțin diferită asupra copacului vieții. Potrivit mormonilor, simbolizează dragostea. Copacul este menționat și în Cartea Apocalipsei și se presupune că ar avea proprietăți vindecătoare.

2.7 Copacul vieții nordice și mitologia nordică

În mitologia nordică, Odin este zeul care conduce toată magia și protejează marea fântână a înțelepciunii și cunoașterii de la rădăcina copacului lumii Yggdrasill, a cărui putere susține întregul univers. Sub ramurile lui Yggdrasilla, Odin devine un magician dedicat și descoperă chemarea șamanică, dobândind vederea interioară și puteri de vindecare.

Yggdrasill ajunge cu ramurile sale în tărâmul spiritual Asgard, care reprezintă sinele superior. Regiunea de mijloc a copacului este lumea lui Midgard, lumea egoului și umanității. Rădăcinile copacului ajung până în lumea de jos a piticilor și a spiridușilor, un loc al umbrelor și al simțurilor subconștiente. Yggdrasil este o axă puternică în jurul căreia se învârt cele trei planuri ale existenței.

Copacul Yggdrasill din mitologia nordică - Ilustrație
Sursa: wikipedia.org

2.8 Copacul Maya al vieții – sens

Pentru mitologia mayașă, Copacul vieții, numit Yaxche, a fost o parte vitală a concepției cosmice mayașe. Mayașii credeau că acest copac al vieții este o reprezentare a formei universului Mayaș și că acest copac face legătura între cele trei tărâmuri principale ale universului: tărâmul ceresc, tărâmul terestru și lumea de jos mayașă numită Xibalba.

Copacul vieții Maya Yaxche sculptat în piatră
Sursă: pinterest.com

Legătura celor trei tărâmuri

Mayașii credeau că acest copac sacru al vieții provine din lumea de jos, așa cum este descris în povestea Eroilor Gemeni și în alte povești mitologice Mayașe. Potrivit acestora, copacul a apărut la începutul vieții, începând din lumea de jos și în timpul ascensiunii sale au dat nașterea vieții pe Pământ. Mai târziu a pus în mișcare stelele și corpurile cerești. Conform credințelor mayașe, copacul sacru a modelat timpul și spațiul în tărâmul nostru lumesc.

Ei credeau, de asemenea, că acest copac a continuat să se ridice la înălțime până când a ajuns în sfârșit în tărâmul ceresc, unde a pus corpurile cerești în mișcare și astfel a ajutat la modelarea universului mayaș. În acest fel, mayașii credeau acest copac sacru al vieții pătrundea și influența direct toate cele trei tărâmuri ale universului Mayaș. Mayașii vedeau copacul vieții ca pe o axă verticală care leagă toate cele trei tărâmuri cosmice.

Reprezentarea copacului de Ceiba

 Mayașii consideră copacul Ceiba ca fiind o interpretare a copacului sacru al vieții din lumea reală. De aceea, copacul Ceiba a fost plantat în toate așezările și orașele Mayașe. O Ceiba tipică are un trunchi lung și drept și acoperă în mod interesant lilieci în rădăcini. Mayașii consideră că trunchiul drept și lung reprezintă axa orizontală care leagă cele 3 tărâmuri.

Copacul ceiba - fotografie
Sursă: pinterest.com

În cele din urmă, copacul Ceiba este acoperit cu frunze de baldachin cu ramuri care se extind în toate cele patru direcții. Mayașii credeau că acestea reprezintă cele patru direcții cardinale. Acest copac încă se cultivată în centrul satelor mayașe și este considerat locul ritualurilor religioase importante.

Rădăcinile copacului Ceiba sunt uriașe și goale, îndeajuns de spațioase pentru a servi drept ca o peșteră mare. Aceste rădăcini sunt de obicei găzduite de lilieci, ceea ce a întărit și mai mult simbolul copacului Ceiba ca cel al copacului vieții. Și asta pentru că liliecii sunt de obicei asociați cu lumea de jos a mitologiei Mayașe, în acest caz lumea de jos a mayașilor, numită Xibalba.

2.9 Copacul vieții în Islam

Copacul vieții este cunoscut în Coran ca și Copacul Nemuririi. A apărut în Eden și este copacul din care au mâncat Adam și Eva după ce Allah le-a interzis să facă acest lucru.

2.10 Copacul vieții slave

În mitologia slavă, copacul vieții reprezintă axa lumii, centrul lumii și întruparea universului ca întreg. Coroana copacului vieții ajunge până la cer, rădăcinile locuiesc în lumea de jos. Copacul vieții este tipic poveștilor populare naționale rusești, bieloruse, ucrainene, poloneze, slovace, cehe, slovene, croate, sârbe, bosniace, macedonene și bulgare. Această imagine combină coordonatele verticale (copacul de la pământ până la cer) și orizontale (calea) ale lumii. De exemplu, imaginea populară din Belarus a copacului vieții este direct legată de ceremonia de nuntă: Mireasa nu trebuie să își dea caii pe „copacul ghinionist”, dar ar trebui să-i așeze acolo unde albinele aduc miere, care, la rândul ei, curge către rădăcinile copacului.

În multe basme slave, copacul vieții reprezintă locul în care locuiesc zeii și sfinții slavi. O creatură demonică trăiește în rădăcinile copacului - un șarpe, care este adesea o metamorfoză a zeului Veles. În folclorul nunții slave, imaginea arborelui vieții întruchipa de obicei fertilitatea în natură.

Copacul vieții slavic - Ilustrație
Sursă: pinterest.com

Copacii vieții de la atelierul DUBLEZ

Tablou celtic tree of life - Crann Tablou celtic tree of life - Crann
16
+ 9
Arbori ai vieții din lemn pentru perete
(6)
de la 78,20 lei
Mandala floarea vieții pentru perete Mandala floarea vieții pentru perete
27
+ 9
Mandale circulare
(8)
de la 72,60 lei
Decorațiune living - Slavic Tree of Life Decorațiune living - Slavic Tree of Life
42
+ 9
Arbori ai vieții din lemn pentru perete
(5)
de la 78,20 lei