Materiale

Toate informațiile despre proprietățile tehnice și decorul materialelor pe care le utilizăm în producție în atelierul nostru DUBLEZ.

1. Plăci fibroase de înaltă densitate (HDF)

HDF (High Density Fibreboards) este o placă de fibre pe bază de lemn, presată la presiune ridicată. Cealaltă parte a plăcii are un decor HDF brut. Produsele din plăci de fibre pot fi vizionate AICI. Majoritatea produselor din oferta noastră, care sunt destinate peretelui, sunt realizate din acest material. Plăcile noastre sunt realizate prin măcinarea lemnului și apoi, sub presiune mare, lemnul este presat într-o placă.

Compoziția și aspectul plăcilor HDF:

 • Stratul superior: placa HDF este acoperită cu un strat de lac. Acest strat poate fi format din diferite tipuri de lac în funcție de design și decorul specific. Lacul oferă protecție împotriva deteriorării, umidității și îmbunătățește aspectul plăcii.
 • Placa în sine: Principala materie primă în producția plăcilor noastre HDF este fibra de lemn. Aceste fibre sunt adesea obținute din lemn, cum ar fi pinul, molidul, fagul sau alte tipuri de lemn dur sau moale. Fibrele de lemn sunt măcinate în particule fine și praf. Acestea sunt lipite între ele datorită unei presiuni ridicate cu ajutorul unui adeziv.
 • Partea din spate: Placa HDF din partea din spate nu conține niciun tratament de suprafață și, prin urmare, are un decor natural.

Avantajul decorurilor noastre este că le puteți asorta frumos cu decorul mobilierului D-voastră.

Există două tipuri de HDF din care să alegeți:

 • Laminat pe o parte în diverse decoruri (vedeți decoruri mai jos). Grosimea materialului: 3 mm.
 • HDF alb lăcuit special pe două fețe cu grosimea de 3 mm. Grosimea materialului este de 3,3 mm. Folosim această placă HDF în primul rând în cazurile în care cealaltă parte a materialului este, de asemenea, importantă din motive estetice, de ex. topper alb miri.

Avantajele materialului: Durabilitatea materialului, un număr mare de decoruri din care să alegeți, materialul nu funcționează la fel de intens precum lemnul.

Dezavantaje: Nu poate fi folosit în aer liber unde există riscul de stropire cu apă sau ploaie. Materialul este susceptibil la apă.

MOSTRE DE MATERIALE pot fi achiziționate AICI --> Mostre de materiale.

Decoruri disponibile: (după clic, va fi afișat și numele decorului în galerie)

Mostre Fag Gri antracit Negru Wenge Nucă +8

Toate decorurile găsite pe placa HDF sunt semi-mate.

2. Plăci fibroase cu o densitate mare de 10 mm

Placa are o grosime de 10 mm, solidă și vopsită cu un strat gros de lac alb pe ambele părți. Vopseaua este rezistentă la zgârieturi. Materialul este potrivit pentru gravare. Puteți vizualiza produsele realizate din acest material AICI. Folosim acest tip de material în primul rând pentru imagini gravate. Datorită grosimii de 10 mm, materialul este foarte puternic și rezistent la rupere.

Caracteristici:

 • Lăcuit pe ambele părți cu lac alb
 • Grosimea materialului: 10 mm
 • Culoare albă

Avantajele materialului: Rezistență mai mare, aspect mai masiv.

3. Placaj

Placajul este un material de construcție solid format din mai multe straturi de furnir de lemn. Calitatea acestuia este determinată de numărul de straturi, de lipiciul cu care este lipit și de calitatea furnirului. Mai multe informații despre placaj AICI. Produsele din placaj pot fi vizionate AICI.

Tipuri disponibile de placaj:

 • Fag (3,5 mm grosime) - Rezistența mare a materialului. Perfect pentru brelocuri din lemn sau ouă de Paște etc.
 • Fag (grosime 10 mm) - Imagini gravate în principal în formă de pătrat. Avantajul este rezistența ridicată, culoarea naturală a lemnului, gravarea de înaltă calitate și distinctivă.
 • Plop - Suprafața netedă uniformă a lemnului, densitate mai mică a lemnului, rezistența medie (3 mm grosime) - pentru culoarea frumoasă a plopului, este perfect pentru decorațiunile bradului de Crăciun.

Avantajele materialului: rezistență ridicată, suprafață din lemn, rezistență ridicată la rupere, rezistență la apă.

Modelul și culoarea aproximativă a placajului de fag Modelul și culoarea aproximativă a placajului de plop

Produsele mai mici din placaj, cum ar fi decorațiunile de Crăciun sau de Paște, pot fi pulverizate cu lac colorat.

Tipuri de lacuri (culori) pe care le avem în stoc și cu care putem vopsi placaj: (după click se va afișa și numele culorii în galerie)

Albastru (5002) Albastru cer (5015) Verde închis (6005) Zelená (6029) Violet (4006) Roșu (3000) +6

4. Placaj de aviație din lemn de mesteacăn

Avem placaj special de aviație și, dacă este necesar, putem folosi și acest material netradițional. Placajul de mesteacăn de aviație este similar cu placajul standard, cu diferența că furnirurile sunt mult mai subțiri, iar placajul rezultat are o grosime mai mică, dar păstrează rezistența ridicată. Placajul este un material de construcție solid format din mai multe straturi de furnir de lemn. Calitatea acestuia este determinată de numărul de straturi, de lipiciul cu care este lipit și de calitatea furnirului. Mai multe informații despre placaj AICI. Lemnul de mesteacăn este un lemn cu densitate mare și se caracterizează printr-o rezistență mare. Datorită lemnului de mesteacăn, placajul este puternic.

 • Grosimea placajului: 1,2 mm
 • Utilizare: modele, șabloane
 • Avantajele materialului: Rezistență ridicată menținând în același timp o grosime redusă a materialului, suprafață din lemn.

Modelul și culoarea aproximativă a placajului de mesteacăn Grosimea placajului de aviație de mesteacăn în practică

5. Plută

Pentru fabricarea produselor noastre folosim rulouri de plută din Portugalia de înaltă calitate. Rola este realizată prin lipirea granulelor de plută cu adeziv poliuretanic. Granulația plutei este foarte fină, iar densitatea rolei de plută este mare. De asemenea, pluta este flexibilă la îndoire și nu se îndoaie.

Pluta este excelentă pentru diverse obiecte, cum ar fi panouri, subsoluri, hărți ale lumii cu plută etc. Produsele care sunt din plută sau care conțin plută pot fi găsite AICI.

 • Grosimea materialului: 4 mm
 • Utilizare: panouri, subsoluri, hărți ale lumii
 • Avantajele materialului: flexibilitate, posibilitatea de a introduce obiecte precum ace în material